Hoofdartikel

Paasactie vestigt aandacht op beginselen van vrede van Vredevorst

Paasactie van kerk is dit jaar uitnodiging om in Christus vrede te vinden

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen spoort mormonen en anderen al voor het vierde jaar op rij aan om in de paastijd hoopgevende boodschappen over Jezus Christus te delen. De boodschap staat dit jaar in het teken van de Bijbelse leerstelling dat Christus de Vredevorst is.

‘En men noemt Zijn Naam Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.’ — Jesaja 9:5

 

‘We willen alle mensen laten weten dat ze vrede kunnen vinden door de Vredevorst oprecht te zoeken’, aldus president Russell M. Nelson van het Quorum der Twaalf Apostelen. ‘We verspreiden zijn prachtige boodschap van heil wereldwijd: “Mijn vrede geef Ik u; niet zoals de wereld die geeft, geef Ik die u. Laat uw hart niet in beroering raken en niet bevreesd worden.”’

Net zoals de boodschappen van de afgelopen jaren, die door miljoenen bekeken zijn, valt de actie ook dit jaar samen met de Goede Week: van Palmzondag tot paaszondag (9–16 april). De actie bestaat uit drie uitnodigingen:

  1. Kom tot Christus.
  2. Leer de beginselen van vrede van de Vredevorst.
  3. Deel manieren waarop we in de Heiland vrede kunnen vinden.

Iedereen uitnodigen om tot Christus te komen

Vanaf vandaag, 31 maart, staat er op de ‘Vredevorst’-website op mormon.org een video van twee minuten (zie hierboven). De video illustreert de rol van Jezus Christus als ‘Vredevorst’ en spoort de kijker aan om acht ‘beginselen van vrede’ te leren. Het filmpje is in 33 talen beschikbaar, de website in 29 talen.

De beginselen van vrede van de Vredevorst leren

Tijdens de Goede Week kunnen mensen meer over de beginselen van vrede leren. Op de Europese landenwebsites en sociale-mediapagina’s van de kerk zal dagelijks een boodschap verschijnen over de eeuwige rol van de Heiland als Vredevorst.

Manieren delen waarop we in de Heiland vrede kunnen vinden

Die video’s en het aanverwante materiaal zullen ook op veel sociale-mediapagina’s van de kerk te vinden zijn. De leden wordt gevraagd om de video’s en het materiaal op hun eigen sociale-mediapagina’s te delen. Ze kunnen met de hashtag #Vredevorst ook over persoonlijke ervaringen vertellen.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.