Persbericht

RootsTech en Family Discovery Day

‘Gedenken’ is het thema van RootsTech 2024, een driedaagse wereldwijde online conferentie voor het vieren van familiebanden, van 29 februari tot en met 2 maart vanuit Salt Lake City (Utah, VS).

RootsTech wordt elk jaar georganiseerd door FamilySearch International en ondersteund door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, en is het grootste familiehistorische evenement ter wereld. Het vindt niet alleen virtueel plaats, maar ook in het Salt Palace Convention Center in Salt Lake City (Utah, VS).

RootsTech24_01.jpegDownload Photo

Men verwacht dat miljoenen mensen virtueel en ter plaatse inspirerende keynotetoespraken en instructiepresentaties zullen volgen, meer over innovatieve technologie te weten zullen komen, en hun familieleden en hun leven, avonturen en herinneringen zullen volgen gedenken en vieren.

‘Het is natuurlijk menselijk gedrag om de cruciale ervaringen in ons leven en de mensen die invloed op ons hebben gehad te onthouden’, zegt Jen Allen, directeur evenementen van FamilySearch. ‘RootsTech 2024 zal ons helpen de mensen en ervaringen te gedenken, maar ook om te bedenken hoe we zelf in de toekomst herinnerd willen worden.’

Jan-Friedrich Hadzik, een kerklid uit Duitsland, zegt: ‘Drie jaar geleden heb voor het eerst een online RootsTech-congres bijgewoond. Het was heel makkelijk om vanuit huis mee te doen en geweldig om honderden familiegeschiedenisfanaten samen te zien komen om te leren, te lachen en met elkaar te spreken. Het was fantastisch om demonstraties van moderne technologie te zien en beroemdheden over hun familieverhalen te horen vertellen. Het is echt, zoals president Nelson heeft gezegd, een kracht voor vrede en liefde. Ik heb sindsdien geen RootsTech meer overgeslagen.’

Family Discovery Day

Family Discovery Day [familieontdekkingsdag] is een eendaags evenement speciaal voor heiligen der laatste dagen op de laatste dag van RootsTech, 2 maart, van 9.00 tot 15.00 uur (Utah-tijd). Daar is ook een video te zien van wijlen president M. Russell Ballard van het Quorum der Twaalf Apostelen, die vóór zijn overlijden is opgenomen. In die video vertelt president Ballard over zijn huwelijk en zijn eigen familieontdekkingen. Deze video is online te zien op RootsTech.org, FamilySearch op YouTube, Gospel Stream, Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org en in de Evangeliebibliotheek om 20.30 (Greenwich Mean Time) en 21.30 (Midden-Europese tijd).

Talen en kijkopties

Content van RootsTech en Family Discovery Day is beschikbaar in het Engels, Spaans, Portugees, Frans, Italiaans, Duits, Japans, Koreaans, Kantonees, Mandarijn, Cambodjaans, Nederlands, Fiji, Hongaars, Indonesisch, Mongools, Noors, Samoaans, Thai, Tongaans, Vietnamees en Tagalog. Family Discovery Day is ook beschikbaar in het Russisch.

De uitzendingen zijn te streamen op RootsTech.org, op het YouTube-kanaal van de kerk en in de app Gospel Stream in het Engels, Spaans, Portugees en Frans (download de app op Apple-apparaten, Apple TV, Google Play, Google TV, Roku of Amazon Fire-apparaten).

Zo schrijft u zich in:

U kunt zich op RootsTech.org nog voor het driedaagse RootsTech-congres inschrijven. Het workshopschema is ook onlinebeschikbaar.

Het gratis online evenement biedt u toegang tot:

  • 200+ nieuwe ondemandbijeenkomsten en workshops, in meer dan 20 talen;
  • hoofdpresentaties en keynotesprekers;
  • chatsupport en online onderzoeksconsultaties;
  • contact met verre familieleden via Familieleden op RootsTech, inclusief de mogelijkheid om ze berichten te sturen; en
  • de virtuele expositiezaal.

Keynotesprekers

Keynotesprekers zijn onder meer komiek Henry Cho; Lynne M. Jackson, een afstammeling van Dred en Harriet Scott; en Nancy Borowick, een wereldberoemde fotograaf en Sony Artisan.

Ga voor meer informatie over RootsTech 2024, en over de keynotesprekers, naar RootsTech.org.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.