Officiële verklaring

Verklaring van het Eerste Presidium over het gewapend conflict

Kerkleiders smeken dat ‘vrede tussen de naties en in ons hart mag zegevieren’.

Het Eerste Presidium van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft de volgende verklaring afgelegd:

‘Wij zijn diepbedroefd en zeer bezorgd over het gewapend conflict dat momenteel woedt. Er wonen leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in de getroffen gebieden en over de hele wereld. Onze gedachten en ons hart gaan uit naar hen, en naar al onze broeders en zusters.

Wij blijven voor vrede bidden. Wij weten dat Jezus Christus de bron van blijvende vrede is. Hij kan vrede en troost voor onze ziel brengen, zelfs te midden van verschrikkelijke conflicten. Hij heeft ons geleerd dat wij God en onze naaste moeten liefhebben.

Wij bidden dat er spoedig een einde mag komen aan deze gewapende strijd, dat de conflicten een vredig einde mogen kennen, en dat vrede tussen de naties en in ons hart mag zegevieren. Wij smeken de betrokken wereldleiders om diplomatieke oplossingen te vinden en de vrede te herstellen.’

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.