Persbericht

Vier nieuwe organisatieadviseuses geroepen in het gebied Europa-Midden

De vrouwen beginnen op 1 augustus 2024 met hun nieuwe taak

Het presidium van het gebied Europa-Midden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft onlangs aangekondigd dat er nieuwe organisatieadviseuses van het gebied worden geroepen. De volgende adviseuses zijn na drie jaar toegewijde inzet van hun roeping ontheven: Sibylle Fingerle, Leticia dos Santos Rudloff, Ghislaine Simonet en Julia Wondra. Zij waren de eerste organisatieadviseuses in Europa en zijn drie jaar in deze functie werkzaam geweest, die in 2021 door het Eerste Presidium in het leven is geroepen.

De volgende vrouwen zijn geroepen en beginnen op 1 augustus 2024 met hun taak:

Zuster Jayne Bingham uit Duitsland

Zuster Laura Echarri uit Spanje

Zuster Cybèle Liebard uit Frankrijk

Zuster Eleonóra Southwick uit Hongarije

AOA_2024_01NEW.jpg
AOA_2024_01NEW.jpg
De nieuwe organisatieadviseuses van het gebied Europa-Midden, van links naar rechts: Jayne Bingham (Duitsland), Laura Echarri (Spanje), Cybéle Françoise Liebard (Frankrijk), Eleonóra Southwick (Hongarije).© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

‘Ik kijk ernaar uit om met de geweldige en getrouwe pionierleidsters in Hongarije en Roemenië dit deel van de wijngaard van de Heer uit te breiden en te versterken’, zegt zuster Southwick. ‘Jezus Christus is de bron van ware vreugde, groei en verlichting. Zijn evangelie geeft antwoord op alle levensvragen en is de oplossing voor alle problemen in de wereld’, voegt ze eraan toe.

Organisatieadviseuses van het gebied zijn werkzaam onder leiding van hun gebiedspresidium. Ze oriënteren en instrueren nieuwe ZHV-, jongevrouwen- en jeugdwerkpresidiums van de ring of het district onder leiding van het ring- of districtspresidium van deze leidsters. Ze krijgen bovendien regelmatig instructies van de algemene organisatiepresidiums. Ze zijn doorgaans drie jaar werkzaam.

‘In deze nieuwe roeping mag ik samenwerken met jeugdwerk-, jongevrouwen- en ZHV-leidsters in Spanje en help ik gezinnen en individuele leden dichter tot Jezus Christus te komen en vervolmaakt in Hem te worden’, zegt zuster Echarri. Ze vervolgt: ‘De woorden van Jesaja in 2 Nephi 22:2–3 beschrijven hoe mijn Heiland en zijn evangelie mij en anderen tot zegen zijn: “Zie, God is mijn heil; ik zal vertrouwen en niet vrezen; want de Heer Jehova is mijn sterkte en mijn psalm; ook is Hij mijn heil geworden. Daarom, met vreugde zult u water scheppen uit de bronnen van het heil.”’

Organisatieadviseuses van het gebied oriënteren en ondersteunen niet alleen nieuwe organisatiepresidentes, ze helpen de presidiums ook deel te nemen aan Gods werk van heil en verhoging.

‘De afgelopen jaren is tempelwerk en familiegeschiedenis ons gezin bijzonder tot zegen geweest.  We zijn er dichter tot elkaar en tot Christus door gekomen’, zegt zuster Bingham. En daar laat ze op volgen: ‘Het is mijn gebed dat ik een luisterend oor mag bieden en mijn hart open kan stellen voor de zusters die ik dien, zodat ze zich gehoord, gesteund en geliefd voelen.’ 

Zuster Liebard zegt: ‘Het geloof in Jezus Christus, de offers en de eenheid van de pioniersvrouwen in de begindagen van de kerk, zoals Lucy Mack Smith, Emma Smith en vele anderen die Gods werk deden, inspireren mij om nederig en met liefde te luisteren, en de zusters aan te moedigen en ondersteunen.’ Ze getuigt dat God zijn kinderen leidt en haalt daarbij ouderling Bednar aan, die heeft gezegd dat ‘de Schriften de stem van de Heer bevatten’. Zuster Liebard voegt daaraan toe: ‘Ik heb vaak de stem van Jezus Christus gehoord, die mij troostte en inspiratie gaf terwijl ik aan het studeren was of een bepaalde Schrifttekst opzocht. Ik weet dat Jezus Christus leeft, dat dit zijn kerk is en ik weet zeker dat Hij de weg voor ons allemaal bereidt.’

‘We zijn enorm dankbaar voor deze geweldige zusters en hun belangrijke werk als organisatieadviseuses van het gebied’, zegt ouderling Massimo De Feo, president van het gebied Europa-Midden. ‘Deze vrouwen komen hun verbonden na en hebben groot geloof in de Heer Jezus Christus. Zij zullen velen, onder wie de plaatselijke ZHV-, jongevrouwen- en jeugdwerkleidsters, adviseren, instrueren en tot zegen zijn’, zegt hij tot slot.

Hier volgen korte levensschetsen van deze zusters:

AOA_2024_02.jpg
AOA_2024_02.jpg
Jayne en Darren Bingham uit Duitsland.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Jayne Bingham is geboren in Longview (Washington, VS) en is getrouwd met Darren Bingham. Ze hebben drie kinderen en wonen in de ring Kaiserslautern (Duitsland). Zuster Bingham is momenteel consulent tempelwerk en familiegeschiedenis van de wijk en ring, en verordeningswerker in de Frankfurttempel. Ze heeft in ZHV- en jongevrouwenpresidiums van de wijk en ring, en als jeugdwerkpresidente van de wijk gediend. Ze heeft een bachelordiploma Duits en geschiedenis, en een masterdiploma tweetalig onderwijs. Ze is docente Duits en maatschappijleer op de Department of Defense Dependents School.

AOA_2024_03.jpg
AOA_2024_03.jpg
Laura Echarri en Marcelo Saúl de Barros uit Spanje.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Laura Echarri is geboren in Pamplona (Spanje) en is getrouwd met Marcelo Saúl de Barros. Ze wonen in de ring Vitoria (Spanje). Zuster Echarri is momenteel de ZHV-presidente van de wijk en verordeningswerker in de tempel. Ze is werkzaam geweest als voltijdzendelinge op Temple Square in Salt Lake City (VS), als zondagsschool- en S&I-leerkracht, in jongevrouwenpresidiums, als welzijns- en zelfredzaamheidsdeskundige en als jeugdwerkpresidente van de wijk. Ze heeft een diploma psychopedagogiek, sociale integratie, onderwijs en muziek, en is cognitief trainer van leerlingen met ADHD en dyslexie.

AOA_2024_04.jpeg
AOA_2024_04.jpeg
Cybéle Françoise en Louis-Marie Liebard uit Frankrijk.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Cybéle Françoise Liebard is geboren in Angers (Frankrijk) en is getrouwd met Louis-Marie Liebard. Ze wonen in de ring Parijs-Zuid en hebben vier kinderen. Toen ze werd geroepen, was ze tweede raadgeefster in het jongevrouwenpresidium van de ring. Ze is ook jongevrouwenpresidente, raadgeefster in ZHV- en jeugdwerkpresidiums en S&I-leerkracht geweest. Voordat zuster Liebard zich volledig toewijdde aan de opvoeding van haar kinderen, volgde ze een opleiding en werkte ze als conservator-restaurator van antieke stoffen in het modemuseum Palais Galliera in Parijs.

AOA_2024_05.jpg
AOA_2024_05.jpg
Eleonóra en Christopher Southwick uit Hongarije.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Eleonóra Southwick is geboren in Hongarije en is getrouwd met Christopher Southwick. Ze wonen in de ring Boedapest (Hongarije) en hebben drie zoons. Zuster Southwick was tot voor kort de ZHV-presidente van de ring en was daarvoor leerkracht in de ZHV, jeugdwerkleerkracht en raadgeefster in het jeugdwerk. Ze werkt als vertaalster in het Hongaarse vertaalbureau van de kerk.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.