Persbericht

Vier Pasen in Europa met de ‘Messiah’ door The Tabernacle Choir

De Messiah is een van de bekendste, geliefdste en meest gespeelde koorwerken in de westerse muziek. Het oratorium, in 1742 in slechts 24 dagen door Georg Friedrich Händel gecomponeerd, met een op de Schriften gebaseerde tekst van Charles Jennens, bestaat uit drie elementen en vertelt het verhaal van Christus’ leven, van zijn geboorte tot zijn dood en herrijzenis.

Messiah_SingWithTabChoirDownload Photo

Dit jaar nodigt De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen u uit om Pasen te vieren met een uitvoering van Händels Messiah, verzorgd door The Tabernacle Choir en het Orchestra at Temple Square. Het concert wordt op zondag 4 april 2021 om 11.00 uur Midden-Europese tijd op de officiële Facebookpagina’s en landelijke websites van de kerk gestreamd. Voor landen die de orthodoxe kalender volgen, vindt de uitzending op zondag 2 mei 2021 om 11.00 uur Midden-Europese tijd plaats.

Deze bijzondere uitvoering van de Messiah, met de befaamde gastsolisten Amanda Woodbury, Tamara Mumford, Tyler Nelson en Tyler Simpson is op Pasen 2018 opgenomen en wereldwijd gestreamd. Deze uitvoering zal ook in 2021 personen en gezinnen over de hele wereld de kans bieden om thuis door de muziek en tekst van de Messiah dichter tot Jezus Christus te komen.

Uw kijkplezier van de Messiah verhogen

Hieronder vindt u bronnen waarmee u uw kijkplezier van de Messiah door het koor en orkest kunt verhogen (links verwijzen door naar Engelse content).

Andere informatiebronnen over Händels Messiah

De website van The Tabernacle Choir (tabchoir.org/messiah) bevat veel interessante informatiebronnen over Händel, het componeren van de Messiah, toespraken over de Messiah door leiders van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, en meer. U kunt deze bronnen voor of na de uitzending bekijken. Sommige zijn ook in het Frans, Duits, Portugees en Spaans beschikbaar.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.