Persbericht

Viering 100e verjaardag president Russell M. Nelson

Drie maanden geleden nodigde president Nelson iedereen uit om, net als de Heiland, ‘die ene’ in nood de helpende hand te reiken.

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen nodigt iedereen uit om een speciale uitzending te bekijken ter ere van de 100e verjaardag van de president van de kerk, Russell M. Nelson. Het live-evenement vindt plaats op zijn verjaardag, 9 september 2024, om 16.00 uur Utah-tijd.

PresNelson100_1.jpeg
PresNelson100_1.jpeg
President Russell M. Nelson, zeventiende president van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

Op 1 juni nodigde president Nelson mensen uit om zijn 100e verjaardag te vieren door ‘die ene’ in nood de helpende hand te reiken, net zoals de Heiland dat deed, waarbij hij verwees naar de leringen van de Heiland in de gelijkenis van het verloren schaap (zie Mattheüs 18 en Lukas 15). In deze gelijkenis moedigde de Heiland zijn volgelingen aan om anderen in nood te helpen zoals een zorgzame herder voor zijn schapen zou zorgen: verder kijken dan de 99 om het ene verloren schaap te bereiken. President Nelson moedigde mensen aan om hun ondervindingen op sociale media te delen met de hashtag #99plus1.

Een levend voorbeeld

President Nelson is zijn hele leven een voorbeeld geweest van zorgen voor die ene, als discipel van Jezus Christus maar ook als wereldberoemd hartchirurg.

President Dallin H. Oaks, eerste raadgever in het Eerste Presidium, schreef op 3 juni op sociale media dat president Nelson hem de afgelopen 40 jaar ‘door middel van zijn voorbeeld steeds heeft geleerd om anderen onzelfzuchtig en liefdevol te dienen’.

President Jeffrey R. Holland, waarnemend president van het Quorum der Twaalf Apostelen, schreef op 5 juni: ‘Ik zie in president Russell M. Nelson niets anders dan oprechte vriendelijkheid. […] Hij is de vriendelijkste man die ik ken – en ik heb met heel veel goede mensen samengewerkt! […] Laten we in ons streven om de Heiland te volgen het voorbeeld van president Nelson en zijn christelijke karakter volgen.’

President Holland schreef op 9 augustus in een brief om het evenement aan te kondigen: ‘Wat zijn we dankbaar voor een profeet van God, zijn geïnspireerde leringen en zijn aansporingen om bij alles wat we doen het liefdevolle en rechtvaardige voorbeeld van de Heiland te volgen.’

Tijdens de verjaardagsuitzending, die een uur en een kwartier zal duren, worden het leven en de leringen gevierd van deze levende profeet die door zijn levenswandel en bediening voortdurend de liefde van God voor al zijn kinderen uitstraalt. Aan de hand van verhalen van mensen die ‘die ene’ waren, zullen we horen wat mensen over de hele wereld de afgelopen 100 dagen hebben gedaan om zijn verjaardag te vieren.

Hoe u kunt kijken

Het evenement kan vanaf 13 september HIER in het Nederlands bekeken worden.

U kunt de livestream via Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org, het YouTube-kanaal van de kerk en de app Evangeliestream in de volgende talen bekijken: Arabisch, Cebuano, Duits, Engels, Frans, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Japans, Kantonees, Koreaans, Mandarijn, Portugees, Russisch, Samoaans, Spaans, Tagalog en Tongaans.

Het evenement zal ook in de bovenstaande talen terug te kijken zijn op YouTube, Gospel Media en in de app Evangeliestream.

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.