Mormon Newsroom
Persbericht

Getrouwe mormonen maken zich op voor wereldwijde conferentie

Twee keer per jaar komen de leden en vrienden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen samen om tijdens de algemene conferentie naar boodschappen van inspiratie en leiding van de Algemene autoriteiten en andere leidinggevenden te luisteren.

Er worden vanuit het Conferentiecentrum in Salt Lake City in de Amerikaanse staat Utah live zes bijeenkomsten uitgezonden, te beginnen met de algemene vrouwenbijeenkomst op zaterdag 24 september 2016. De overige bijeenkomsten vinden plaats op 1 en 2 oktober.

Het Conferentiecentrum biedt plaats aan 21.000 toeschouwers. Over de hele wereld volgen miljoenen mensen de uitzendingen. In Europa telt De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen meer dan een half miljoen leden verdeeld over 1.450 wijken of gemeenten. De vertalers van de kerk in het gebied Europa zorgen ervoor dat de bijeenkomsten in 19 talen worden getolkt.

De uitzendingen zijn via het satellietsysteem van de kerk in mormoonse kerkgebouwen over de hele wereld te volgen, en bovendien wordt de conferentie rechtstreeks uitgezonden op LDS.org.

De kerk houdt elke lente en herfst een algemene conferentie. De bijeenkomsten in het voorjaar noemt men de aprilconferentie, die in het najaar de oktoberconferentie. De eerste algemene conferentie is in 1830 gehouden, vlak na de oprichting van de kerk.

SaveSaveSaveSaveSaveSave

Stijlgidsnotitie:Als u De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in een artikel noemt, gebruik dan bij de eerste vermelding alstublieft de volledig naam van de kerk. Voor meer informatie over het gebruik van de naam van de kerk, zie onze onlineStijlgids.